Logo Hôtel Castel Brando

Taal

Facebook Hôtel Castel Brando GOOGLE+ Hôtel Castel Brando Instagram Hôtel Castel Brando TRIPADVISOR Hôtel Castel Brando
Relais Chateaux hôtel collection

Erbalunga & Le Cap

Erbalunga: een van de mooiste dorpjes rond de Middellandse Zee

Het is een beschermd dorpsgezicht. Zijn Genuaanse toren, de pittoreske steegjes en de vissershaven, die al sinds de Middeleeuwen actief is, verschaffen dit dorpje zijn charme en dichterlijke schoonheid.

De terrassen van de restaurants (een twaalftal, van de pizzeria over de Corsicaanse keuken en de vissersmaaltijd tot het sterrenrestaurant) café's en de enkele boetieks van het dorp zorgen ook 's avonds voor animatie, bij het aperitief en het diner.

Erbalunga is een mondain vakantieoord, met name voor de vele beroemdheden op zoek naar authenticiteit en discretie. Een voetgangerszone waar ook de kinderen hun hartje kunnen ophalen.

Cap Corse - een eiland op een eiland

"

Buitengewone natuur


Erbalunga is als toegangshaven tot Cap Corse een uitgelezen uitvalsbasis voor de bijzonder rijke natuur en het erfgoed van Cap Corse, de best bewaarde streek van het Eiland van Schoonheid.

Cap Corse telt heel wat geklasseerde natuurgebieden, die uitzonderlijk goed beschemd zijn. Hieronder enkele echte pareltjes, te ontdekken vanop het land of de zee:

Het Réserve naturelle de la pointe du Cap Corse en zijn Sentier des Douaniers, op 30 minuten van Erbalunga,

De streek van de Agriate-woestijn en zijn Sentier des Douaniers, toegankelijk vanuit Saint Florent, op een afstand van 45 minuten.

Baaien en ongerepte stranden

In de buurt van het hotel vinden we tal van goed verscholen kreekjes met kristalhelder water en, op enkele minuten wandelafstand of vijftien tot vijfenveertig minuten met de wagen, liggen prachtige stranden te wachten, de meeste nog ongerept, een aantal ingericht met rieten strandhutjes en restaurants:

De zandstranden van Cap Corsein Pietracorbara (15 min.), Tamarone, (30 min.) en Barcaggio (45 min.)

In het zuiden van Bastia hebben we de ingerichte stranden van la Marana (20 tot 25 min. naargelang de verkeersdrukte), ideaal voor gezinnen

Nabij Saint Florent (45 min.) is er Saleccia, het mooiste strand van het hele eiland, alleen bereikbaar langs een pad of vanop zee

De symbolische Genuaanse torens, de beroemde 'Amerikaanse huizen', de arendsnestdorpjes, de marines of aanlegplaatsen aan de waterkant van de rotsen en de magnifieke mausolea waarmee Cap Corse bezaaid is, verschaften dit deel van het eiland zijn reputatie op het vlak van erfgoed.

De wijnen van Patrimonio en Cap Corse, waar al sinds de Oudheid wijn verbouwd wordt, zijn de bekendste wijnsoorten van Corsica. Droge witte wijnen, elegant en rijk aan mineralen; krachtige rode wijn en uitzonderlijke muscaatwijnen worden vandaag uitgevoerd naar de hele wereld en prijken op de wijnkaart van de meest prestigieuze restaurants.

De Routes des Vins van Cap Corse en Patrimonio liggen op een boogscheut van Erbalunga: we brengen u naar de beste wijnbouwers, waar u de wijnkelders en -domeinen kunt bezichtigen en kunt nippen van hun beste streekwijnen voor u tot de aankoop overgaat.

Boek / Verzoek  
X
Logo Hôtel Castel Brando

Castel Brando zal blij zijn om uw diverse applicaties te ondersteunen :

+33 (0)4 95 30 10 30