Logo Hôtel Castel Brando

Taal

Facebook Hôtel Castel Brando GOOGLE+ Hôtel Castel Brando Instagram Hôtel Castel Brando TRIPADVISOR Hôtel Castel Brando
Relais Chateaux hôtel collection

De punt van Cap Corse

De meest noordelijke punt van Cap Corse, op 40 min. van Erbalunga (itinéraire), is uitzonderlijk goed bewaard, met ongerepte natuurgebieden en pittoreske dorpjes: de ongerepte stranden van Tamarone in Macinaggio en Barcaggio, het beroemde Sentier des Douaniers (een wandeltocht van 3.15 uur van Tamarone naar Barcaggio, terugweg mogelijk per boot), de boven de zee uittorenende Tour Santa Maria (40 min. wandelen vanuit Macinaggio), de typische vissershavens van Barcaggio en Centuri, ideale plekken om halt te houden voor de lunch en enkele van de beste wijngaarden van Cap Corse: Het Clos Nicrosi en het Domaine Pieretti.

De route met adembenemende panorama's alleen al is de reis meer dan waard. Levensgenieter of sportieveling? We stippelen met plezier een reisroute op maat voor u uit.

De toer van Cap Corse, van de marines tot de dorpen

1 dag volstaat voor de Toer van Cap Corse (3 uur met de wagen: itinéraire). Een route met talloze adembenemende uitzichten.

De belangrijkste points of interest zijn de kleine Marine de Porticciolo, het strand van Tamarone in Macinaggio, dat uitloopt op het natuurreservaat, de haven van Centuri (ideale lunchstop), de ronduit schitterende gehuchtjes Pino en Barrettali.

Ook het prachtige dorpje Nonza biedt een duizelingwekkend panorama, een van de mooiste langs de Corsicaanse kust. Tot slot doen we Patrimonio aan met zijn wijngaarden en symbolische kerk, voor we de terugweg aanvatten naar Bastia en Erbalunga.

Saleccia & Agriates

Ten westen van Saint Florent, op 45 minuten met de wagen vanuit Erbalunga (carte), liggen het natuurreservaat van 'Agriate, zijn Sentier des douaniers en de stranden van Saleccia en Lotu, die tot de mooiste van Corsica gerekend mogen worden. Een aanrader is ook het strand van Saleccia, dat tijdens het hoogseizoen minder drukbezocht is dan dat van Lotu. Daar zijn geen restaurants: denk dus aan een picknickmand en voldoende water!

Er zijn verschillende toegangswegen:

•Langs het pad vanuit Casta: ongeveer 1.30 u. waarvan 30 min. op onverharde wegen (een hoge terreinwagen is zeker een

aanrader) - dankzij een 4x4 shuttledienst kunt u het traject sneller afleggen.

• Over zee vanuit de haven van Saint Florent: pendeldienst en taxi-boat, Le Popeye en Corse Croisières.

Corte en het binnenland van Corsica

Op slechts 90 minuten van Erbalunga (itinéraire) bevinden zich Corte, het historisch kloppend hart van Corsica, en de Gorges van La Restonica. Tijd voor een frisse duik in de vele kristalheldere bekkens van de rivieren in het gebied.
Boek / Verzoek  
X
Logo Hôtel Castel Brando

Castel Brando zal blij zijn om uw diverse applicaties te ondersteunen :

+33 (0)4 95 30 10 30